Новини

Запровадження бюджету участі у Житомирі
05 Травня 2017

3 травня у Житомирській міській раді відбулась прес-конференція щодо запровадження бюджету участі у місті.

В рамках реалізації бюджету участі Житомира до 31 травня приймаються проекти вартістю до 1 млн. грн. З 1 по 10 жовтня мешканці голосуватимуть за ті проекти, які вони вважають найдоцільнішими. Проголосувати можна буде за 5 проектів.

Міський голова Сергій Сухомлин наголосив, що першочергове завдання влади долучити містян до втілення корисних ініціатив та повернення довіри до органів місцевого самоврядування. "У нас є досвід впровадження бюджету участі, і наразі ми реалізовуємо ці проекти. Важливо довести цю справу до кінця та повернути довіру громади до органів влади", - підкреслив пан Сухомлін. Голова координаційної ради з питань впровадження бюджету участі у Житомирі Сергій Намєсник зазначив: "Цього року ми акцентуватимемо увагу на етапі верифікації проектів, аби уникнути помилок та прорахунків".

У цей же день у рамках реалізації проекту USAID "ЗМФІ-ІІ" представники Інституту Регіонального Розвитку провели навчання для мешканців Житомира щодо правильного оформлення проектів, а також розповіли про можливі проблеми при подачі проектних пропозицій.