Новини

У Каневі пройшло навчання з розробки громадських проектів
22 Серпня 2017

19 серпня у Каневі відбувся тренінг для тренерів «Практичні аспекти реалізації громадського бюджету у м. Канів». У заході взяли участь працівники Канівської міської ради, члени Комісії з питань Громадського бюджету, депутати, представники громадськості та ЗМІ.

Тренінг відкрила начальник управління економічного розвитку міської ради Олена Жорнова. Зокрема, вона розказала, що у цьому році Громадський бюджет Канева реалізується шляхом запровадження електронної платформи «Громадський проект», яка автоматизує всі етапи бюджету участі та унеможливлює фальсифікації при голосуванні.

Експерт ГО «Нова Енергія» Сергій Омелічкін розповів присутнім про  особливості функцонування системи «Громадський проект» у містах України. Він також звернув увагу на особливості написання, просування, голосування та контролю за реалізацією проектів бюджету участі за допомогою системи «Громадський проект».

Тренер з Громадського бюджету ГО «НОВА Енергія» Іван Шкурат провів практичні заняття для майбутніх тренерів. Учасники розділилися на три групи задля визначення актуальних проблем Канева. Результати  груп були досить різними, але всі відображали найгостріші проблеми міста. Наприкінці тренінгу групи представили та обговорили свої розроблені проекти.

 Найактивніші учасники заходу отримали сертифікати локальних тренерів Громадського бюджету.

Тренінг було організовано ГО «НОВА Енергія» за підтримки Канівської міської ради.