Новини

Розпочалося навчання фінансових спеціалістів з подальшого впровадження програмно-цільового бюджетування в Україні
26 Квітня 2017

Міністерство фінансів України (МФУ) спільно з Проектом ЗМФІ-ІІ розпочали реалізацію Дорожньої Карти з подальшого впровадження програмно-цільового методу (ПЦМ) в Україні. Карта була розроблена під час Форуму «Програмно-цільове бюджетування: становлення та розвиток», що був проведений ЗМФІ-ІІ у березні цього року.

Одним з ключових питань Дорожньої Карти є необхідність проведення навчань для фахівців місцевих бюджетів, оскільки на даний момент 1,5 тис. місцевих бюджетів різних рівнів розпочали застосовувати програмно-цільове бюджетування. Відповідно, у фінансових спеціалістів місцевих фінансових органів і особливо об’єднаних територіальних громад (ОТГ) виникає багато питань. У Карті наголошується на необхідності проведення регулярних тренінгів, які забезпечать правильне та своєчасне бюджетування фінансовими спеціалістами всіх рівнів бюджетів.

            Експерти ЗМФІ-ІІ розпочали серію тренінгів, які пройдуть у всіх регіонах. Перше  навчання відбулося 25 квітня для фахівців Сумської області. Експерти провели тренінг «Програмно-цільове бюджетування місцевих бюджетів в умовах децентралізації: правові засади». Під час заходу були висвітлені всі основні питання програмно-цільового бюджетування: від формування бюджетних запитів та результативних показників до моніторингу та оцінки ефективності бюджетних програм.

Навчання пройшли 77 осіб, серед них представники 13 ОТГ та структурних підрозділів Сумської обласної державної адміністрації.

До кінця листопада 2017 року навчання пройдуть більше 3 тис. фахівців по всій Україні.