Новини

Навчання - Верховна Рада
27 Жовтня 2010
Training for the Verkhovna Rada
Експерти ІБСЕД провели навчання для працівників ВР України
     27 жовтня 2010 р. експерти ІБСЕД взяли участь у проведенні семінару для працівників Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань бюджету на тему «Основні засади ефективного управління бюджетними коштами у середньостроковій перспективі». 
     Захід був організований Вестмінстерською фундацією за демократію, яка входить до Вестмінстерського консорціуму сприяння парламентам і демократії, в рамках реалізації  Програми допомоги Верховній Раді України, що має на меті підвищення кваліфікації працівників Парламенту відповідно до нинішніх і майбутніх потреб ВР України через проведення серії навчальних семінарів. 
     Експертів ІБСЕД було запрошено для розробки навчальної програми та проведення парламентських тренінгів, спрямованих на підвищення розуміння міжнародної передової практики в галузі Фінансового нагляду та контролю. 
     На семінарі учасники ознайомились із засадами стратегічного планування та його координації з бюджетним процесом, підходами до середньострокового бюджетування та моніторингу, а також оцінки бюджетних програм.
     Отримані на семінарі навички можуть бути використані співробітниками Секретаріату при розгляді законопроектів, що матимуть вплив на показники бюджету у майбутньому, при аналізі показників проекту державного бюджету, зокрема, таких, що містяться у бюджетних запитах.