Новини

Формування місцевих бюджетів на 2010 рік
29 Вересня 2009
Обговорення питань формування місцевих бюджетів на 2010 рік

     29 вересня 2009 р. експерти Інституту бюджету взяли участь у зустрічі щодо формування місцевих бюджетів на 2010 рік, яка відбулася в Комітеті з питань бюджету за участю представників Міністерства фінансів України та ІБСЕД, а також Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Української асоціації місцевих та регіональних влад та інших громадських організацій.
     В цілому зазначено, що проект бюджету розраховано на основі нової редакції Бюджетного кодексу України, в опрацюванні якої брав активну участь ІБСЕД. Учасники також оцінили розрахунок міжбюджетних трансфертів з державного бюджету по всіх рівнях бюджетів як перший крок до децентралізації.
     Слід зазначити, що всі пропозиції ІБСЕД до Бюджетного кодексу було враховано. Проте при доопрацюванні проекту закону про Державний бюджет України на 2010 рік потребують удосконалення власне розрахунки, що здійснені Мінфіном. Зокрема, за результатами обговорення учасниками засідання запропоновано підвищити реалістичність розрахунків доходів та видатків місцевих бюджетів, усунути окремо виникаючі диспропорції, пов’язані із невизначеністю статусу сільських лікарень, більш активно опрацьовувати з галузевими міністерствами нормативи надання бюджетних послуг з метою розробки державних соціальних стандартів цих послуг.