Новини

Енергоощадність – першочергове завдання бюджетних закладів
22 Вересня 2014
Energy Conservation: The Priority Task for Budget Institutions
   19 вересня 2014 року експерти проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» провели тематичний семінар «Фінансові механізми підвищення енергоефективності у бюджетній сфері».
   Експерти ЗМФІ-ІІ представили учасникам заходу, а саме спеціалістам з енергоефективності м Києва, Славутича, Кривого Рогу та Кам’янця-Подільського, оновлену систему моніторингу та оцінки ефективності видатків на оплату енергоносіїв та механізм запровадження системи фінансового стимулювання економії коштів на енергоресурси.
   Міста отримали рекомендації щодо принципів та процедур розрахунку економії бюджетних коштів на оплату енергоносіїв та можливі способи її обліку та використання.
   Представники Славутича, Кривого Рогу та Кам’янця-Подільського розповіли про впровадження та функціонування енергомоніторингу в їхніх містах. Фахівці взяли активну участь в обговоренні запропонованої системи, а також обмінялися власним досвідом у сфері стимулювання енергоефективності та енергозбереження.
   За результатом заходу були підготовлені пропозиції та розроблені рекомендації, що дозволять містам підвищити рівень енергозбереження у бюджетній сфері та сприятимуть більш прозорому та ефективному використанню коштів місцевих бюджетів.

Презентації семінару:

Система моніторингу та оцінки ефективності бюджетних видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв

Досвід м. Києва у запровадженні системи оперативного моніторингу енергоспоживання у закладах бюджетної сфери

Система моніторингу енергоспоживання бюджетними установами м.Славутича