Новини

ЗМФІ-ІІ бере участь у розробці законодавчих змін, що сприятимуть впровадженню механізмів публічно-приватного партнерства
28 Серпня 2015
   28 серпня 2015 року на запрошення Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку) експерти проекту ЗМФІ-ІІ взяли участь у розробці законодавчих змін стосовно можливості впровадження механізмів публічно-приватного партнерства, які передбачають можливість виплат приватному партнеру за рахунок бюджетних коштів.
   Ключовою перешкодою у запровадженні зазначених механізмів публічно-приватного партнерства є обмежені одним бюджетним періодом права державних партнерів в укладанні угод. Учасники обговорення погодили запропоновані експертами ЗМФІ-ІІ підходи до розробки змін до Бюджетного кодексу України, які наразі терміново опрацьовуються. Підготовлені зміни будуть подані Мінекономрозвитку до Мінфіну для узгодження.
   Прийняття зазначених змін до головного бюджетного закону вперше дозволить врегулювати проблемні питання, які стоять на перешкоді залучення приватного капіталу для покращення надання публічних послуг.