Новини

Заява Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка за підсумками переговорів із місією МВФ
12 Лютого 2015

Заява Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка за підсумками переговорів із місією МВФ

   Уряд України схвалив проект меморандуму між Україною та Міжнародним валютним фондом.
   Нагадаю, у минулому році у нас була річна програма стенд-бай з Міжнародним валютним фондом, і весь перелік реформ, передбачений програмою, був виконаний українським Урядом. Але у зв’язку з російською військовою агресією і загостренням ситуації на Сході України ми звернулися до наших західних партнерів та Міжнародного валютного фонду щодо розширення програми фінансової підтримки України.
   Ми звертаємось до Міжнародного валютного фонду з клопотанням про затвердження Радою Директорів Міжнародного валютного фонду чотирирічної програми співпраці з Україною. Це Extended Fund Facility (механізм розширеного кредитування. – ред.), що загалом дасть можливість Україні протягом чотирьох років додатково отримати у вигляді фінансової підтримки близько 25 мільярдів доларів США. 17,5 мільярда із них  – це кошти, які Міжнародний валютний фонд надасть Україні для стабілізації фінансової ситуації в країні.
   Україна протягом чотирьох років буде проводити реформи, необхідні для економічної та фінансової стабілізації держави. Це програма реформ не для МВФ – це програма для реформ в Україні. Метою програми є відновлення економічного зростання. Ми очікуємо, що в разі успішності програми і зупинки російської військової агресії, в 2016 році українська економіка почне зростати.

Урядовий портал