Новини

Засідання у Комітеті з економічних реформ
15 Жовтня 2010
Meeting at the Ministry of Finance
Обговорення актуальних питань регіонального економічного розвитку

     15 жовтня 2010 року в приміщенні Міністерства фінансів України відбулось засідання робочої підгрупи «Регіональний розвиток та реформа міжбюджетних відносин» робочої групи «Регіональний економічний розвиток» Комітету з економічних реформ при Президентові України. Інститут бюджету, що виконує проект «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» MFSI/USAID, на заході представляла Ірина Щербина, генеральний директор ІБСЕД, яка також входить до складу робочої підгрупи «Регіональний розвиток та реформа міжбюджетних відносин»
     Відповідно до порядку денного учасники обговорили наступні питання:
          - вимоги до виконання заходів з відміни галузевих нормативів, що регламентують витрату коштів на місцях;
          - інвентаризація державних цільових програм, що виконуються за рахунок коштів місцевих бюджетів;
          - внесення змін до статті 98 Конституції України в частині надання Рахунковій палаті України повноважень зі здійснення контролю за виконанням місцевих бюджетів.
     Окрім того, в ході засідання відбулось обговорення питання реалізації плану-графіку реформ робочої підгрупи «Регіональний розвиток та реформа міжбюджетних відносин» до кінця 2010 року. Присутні члени Робочої підгрупи заслухали пропозиції щодо заходів з його виконання, а також опрацювали детальний план-графік реформ робочої підгрупи на 2011 рік, представлений Департаментом місцевих бюджетів Міністерства фінансів України, 
     Слід зазначити, що робочу групу «Регіональний економічний розвиток» Комітету з економічних реформ було створено з метою підготовки проекту концепції економічних реформ (за тематичними напрямками). Перше засідання новоствореної групи відбулось 9 квітня 2010 р. під головуванням Євгена Кузькіна, заступника Міністра фінансів України.