Новини

Засідання Національної Консультаційної Ради
30 Грудня 2014
Meeting of the National Advisory Board
   29 грудня 2014 року в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» відбулося чергове засідання Національної Консультаційної Ради (НКР) з питань ефективного управління державними фінансами.У нараді взяли участь представники Міністерства фінансів України, фінансових управлінь міських рад, наукових кіл, громадського сектору, міжнародного експертного середовища.
   Під час засідання учасники обговорили підсумки роботи у 2014 року щодо запровадження прогресивних методик бюджетування, зокрема ПЦМ, особливості формування місцевих бюджетів у наступному році, а також результати діяльності ІБСЕД у 2014 році та плани на 2015 рік.
   Учасники засідання оцінили на високому рівні роботу проекту ЗМФІ-ІІ у частині удосконалення нормативно-п
равової і методологічної бази програмно-цільового бюджетування місцевих бюджетів та підтримки у його запровадженні. Також  відмітили необхідність подальшої підтримки у запровадженні та розвитку ПЦМ  на рівні місцевих бюджетів, в удосконаленні методології на рівні державного бюджету, зокрема за участю експертів ЗМФІ-ІІ у цьому тривалому процесі. При цьому зазначили, що в сучасних умовах обмеженості бюджетних ресурсів особливу увагу необхідно приділити результативності виконання бюджетних програм та проведенню оцінки ефективності використання бюджетних коштів.