Новини

Засідання Національної Консультаційної Ради
30 Вересня 2014
NAB
   29 вересня 2014 року в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» відбулося засідання Національної Консультаційної Ради (НКР) з питань ефективного управління державними фінансами. У нараді взяли участь представники Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, комітету ВРУ з питань бюджету, представники фінансових управлінь міських рад, наукових кіл, міжнародного експертного середовища.
   Під час засідання учасники обговорили основні положення законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реформи міжбюджетних відносин)» та проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України. Представники місцевих фінансових органів висловили своє бачення впливу законодавчих ініціатив на розвиток місцевого самоврядування на місцевому рівні. Учасники засідання відзначили, що децентралізація влади та реформа місцевого самоврядування сприятиме розширенню можливостей та збільшенню ресурсів територіальних громад, позитивно вплине на розвиток територій та добробут їх мешканців.
   За результатами обговорення учасники засідання прийняли рішення підготувати та направити зацікавленим сторонам рекомендації щодо подальшого вдосконалення окремих законодавчих норм.

РЕКОМЕНДАЦІЇ