Новини

Засідання Національної Консультаційної Ради
06 Червня 2014
Meeting of the National Advisory Board
   6 червня 2014 року в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» відбулося засідання Національної Консультаційної Ради (НКР) з питань ефективного управління державними фінансами. У нараді взяли участь представники Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, представники наукових кіл, міжнародного експертного середовища.
   Під час засідання учасники обговорили основні напрямки бюджетної політики на 2015 рік, пропозиції щодо вдосконалення методологічної та нормативної бази ПЦМ бюджетування. Окрема увага була приділена внесенню змін до існуючих нормативних актів, які безпосередньо пов’язані з бюджетним процесом і будуть використовуватися при формуванні та виконанні місцевих бюджетів за програмно-цільовим методом бюджетування. Також експертами проекту ЗМФІ-ІІ були запропоновані  деякі можливості забезпечення потреб бюджетних установ у здійсненні заходів з енергозбереження. Забезпечення цих потреб дасть змогу залучати енергосервісні компанії для реалізації проектів енергозбереження, що в свою чергу дасть змогу економити бюджетні кошти.
    Крім того, під час засідання були розглянуті пропозиції експертів проекту ЗМФІ-ІІ щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України. Внесення цих змін дозволить запровадити терміни довгострокових зобов’язань та процедур, пов’язаних з ними.
   В результаті обговорення учасники підтримали пропозиції та напрацювання проекту ЗМФІ-ІІ.