Новини

Засідання Комітету ВРУ
08 Жовтня 2009
Meeting of the Verkhovna Rada Committee
 Засідання Комітету ВР України з питань податкової та митної політики

     В рамках реалізації проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», зокрема його компоненту, націленого на надання допомоги Уряду України та іншим українським партнерам у підготовці проектів та підтримці нових законів та внесених змін, необхідних для збільшення доходної бази місцевих бюджетів, Артем Рудик, директор Департаменту податкової політики та моніторингу ІБСЕД, взяв участь в черговому засіданні Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, яке відбулось 8 жовтня 2009 р.
     На початку засідання Артема Рудика, який є також активним членом Громадської ради Комітету, в числі 4 інших активістів було особливо  відзначено за активну участь у роботі Комітету, а також «вагомий внесок у розвиток підприємництва, плідну роботу по реформуванню податкової системи України, високий професіоналізм та з нагоди Дня підприємця».
     На засіданні Комітету ключовими питаннями для обговорення стали проект Закону про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а також проект Закону про вдосконалення спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб»єктів малого підприємництва.
     За результатами засідання було створено Робочу групу з підготовки єдиного законопроекту, в якому мають бути враховані пропозиції, надані учасниками засідання Комітету. 
     Наступного дня, 9 жовтня 2009 р., за ініціативи Сергія Терьохіна, голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, відбулось перше засідання новоствореної Робочої групи, до якої також приєднались Олександра Кужель, голова ДержКомПідприємництва, представники Кабінету міністрів, Міністерства фінансів та Державної Податкової Адміністрації України. Під час наради відбулось обговорення питань узгодження податкових ініціатив, які стосуються ініціативи уряду щодо скасування ринкового збору, а також основних положень законопроекту про спрощену систему оподаткування і скасування фіксованого податку.