Новини

Засідання Експертної групи з питань соціального захисту
24 Лютого 2010
The meeting of the Intergovernmental Working Group
Відбулось засідання Експертної групи при Міністерстві ЖКГ

     Експерти ІБСЕД взяли участь в засіданні IV Експертної групи з питань соціального захисту та захисту прав споживачів послуг централізованого теплопостачання Міжвідомчої робочої групи з розроблення Національної стратегії теплозабезпечення, що відбулось 24 лютого 2010 р. у приміщенні Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.
     В ході роботи було обговорено проблеми соціального захисту населення України у сфері житлово-комунального господарства, зокрема питання оцінки соціальної ефективності програми житлових субсидій та соціальної пільги на житлово-комунальні послуги, а також зроблено огляд законодавства з питань соціального захисту споживачів централізованого теплопостачання та захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг та стану соціального захисту населення України у житлово-комунальній сфері. 
     Експертну групу було створено рішенням Міжвідомчої робочої групи з розробки Національної стратегії теплозабезпечення від 10.12.2009 р. Від Інституту бюджету до складу Експертної Групи було включено Ірину Перелі, головного економіста ІБСЕД.
     Основними завданнями робочої групи є: 
          - вивчення соціальних аспектів у сфері надання житлово-комунальних послуг; 
          - формування і обґрунтування пропозицій щодо удосконалення соціального захисту у сфері житлово-комунального господарства; 
          - усунення негативних впливів, які на сьогодні існують у законодавстві в цій галузі; 
          - формування пропозицій до Національної стратегії теплозабезпечення у частині відображення в ній соціальних питань, зокрема питань захисту соціально-вразливих груп населення через застосування механізмів пільг та субсидій. 
     Проведення наступного засідання робочої групи заплановано на середину березня поточного року.