Новини

Запровадження енергосервісних договорів
25 Жовтня 2013
Народні депутати взяли тайм-аут у питанні запровадження енергосервісних договорів

   23 жовтня 2013 р. експерти проекту ЗМФІ-ІІ приняли участь у засіданні Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради України.
   Одним із питань був розгляд законопроектів щодо запровадження енергосервісних договорів в Україні, у розробці яких брали участь експерти проекту ЗМФІ-ІІ. Народні депутати відмітили важливість проведеної над законопроектами роботи та нагальну необхідність прийняття законодавчих змін щодо цього питання.
   Водночас, Уряд вніс законопроект, що передбачає втрату чинності законом «Про енергозбереження» та прийняття замість нього іншого закону «Про ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів». Зміни до зазначеного закону «Про енергозбереження» є невід’ємними від пакету документів щодо законодавчих змін стосовно запровадження енергосервісних договорів.
  Тому, зважаючи на недоцільність схвалення змін до закону, який Урядом пропонується відмінити («Про енергозбереження»), народні депутати прийняли рішення направити на доопрацювання обидва законопроекти щодо запровадження енергосервісних договорів.
   З метою зниження енергозалежності українських муніципалітетів та залучення додаткових коштів для реалізації проектів з енергозбереження експерти проекту ЗМФІ-ІІ продовжуватимуть роботу над доопрацюванням змін до законодавства із зазначеного питання.