Новини

Залучення громадськості до формування міських бюджетів Мелітополя і Бердянська
22 Липня 2016
Engagement of the citizens in shaping Melitopol and Berdiansk city budgets has been made

    Цього тижня міські державні адміністрації Мелітополя і Бердянська та ІБСЕД, який виконує проект USAID "Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження", підписали меморандуми про співпрацю. Меморандуми засвідчують бажання міст запровадити бюджети участі. Мелітополь і Бердянськ стали першими із 14 вибраних міст, які підписали ці меморандуми.
    Спільною метою Сторін є співробітництво щодо залучення громадян безпосередньо до процесу прийняття рішень, зокрема, з розподілу бюджетних коштів на реалізацію пріоритетних проектів розвитку міста. У рамках цього співробітництва містам буде надано допомогу за такими напрямами:

1) методологічна допомога - шляхом надання підтримки у розробці концепції бюджету участі та необхідного розпорядчого документу;
2) технічна допомога  - шляхом розробки електронної системи бюджету участі та супроводження її функціонування протягом першого періоду формування проекту бюджету міста;
3) організаційна допомога - шляхом надання допомоги у популяризації та практичній реалізації бюджету участі, яка включатиме проведення навчальних семінарів, інформаційно-роз’яснювальної роботи для широких мас громадськості, включаючи друк інформаційних матеріалів та їх розповсюдження, інших комунікативних заходів.
 
   Вищевказані заходи будуть забезпечувати активне залучення громадськості до міського бюджетного процесу і зміцнюватимуть прозорість використання громадських коштів.
    Очікується, що решта міст підпишуть такі ж меморандуми із ІБСЕДом у найближчому майбутньому.