Новини

Якісне вуличне освітлення у Чернівцях
18 Вересня 2015
MFSI-II and Quality Street Lighting in Chernivtsi
   Плідна співпраця експертів проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» з містом Чернівці покращить якість вуличного освітлення у місті.
   Так, завдяки консультаційній підтримці з боку проекту ЗМФІ-ІІ, місто Чернівці отримало погодження від Міністерства фінансів України щодо обсягів та умов здійснення запозичення  для фінансування інвестиційного проекту «Вуличне освітлення у м. Чернівці».
  У рамках проекту планується здійснити заміну 1016 ламп розжарювання, що використовуються в зовнішньому освітлені міста, на світлодіодні світильники, а також передбачається встановлення 10 автономних світлодіодних світильників у місцях, які віддалені від електричних мереж. Такі світильники поєднують в собі більш високу інтенсивність світла з меншим рівнем енергоспоживання.
   Після впровадження всіх заходів економія електроенергії складатиме 367,9Мвт, а загальне зниження  викидів СО2 становитиме 301,1 т/рік.
   Успішне втілення проекту «Вуличне освітлення у м. Чернівці» дозволить заощадити бюджетні кошти у сумі 500 тис.грн/рік, забезпечить безпеку водіїв та пішоходів,  а також сприятиме зниженню злочинної діяльності.