Новини

Враховано пропозиції ІБСЕД
21 Липня 2010
IBSER proposals are taken into account
Пропозиції експертів ІБСЕД включено до Бюджетного Кодексу

     У змінах до Бюджетного кодексу, що схвалені Верховною Радою України 08.07.2010, (стаття 105) враховано пропозиції ІБСЕД, розроблені  експертами Інституту в рамках виконання проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», які забезпечать підвищення ефективності розподілу субвенцій на виконання інвестиційних програм (проектів) між адміністративно-територіальними одиницями.
     Зокрема, передбачено, що розподіл субвенції на виконання інвестиційних програм (проектів) здійснюється на підставі формалізованих параметрів, що базуються на фактичних та прогнозних показниках економічного та соціального розвитку відповідної території, до яких зокрема, належить рівень щільності населення, як пропонувалось ІБСЕД. Отже, при розрахунку зазначеної субвенції буде враховуватись не тільки наявна чисельність населення, як це відбувалося у передні роки, а, зокрема, й показник, що характеризує розгалуженість комунального господарства та необхідність підтримки його у належному стані.
     Таким чином, враховані в Бюджетному Кодексі пропозиції експертів проекту MFSI/ІБСЕД забезпечать прозорість та передбачуваність цієї субвенції.