Новини

Відбувся міжнародний Форум зі сталого управління ресурсами
10 Грудня 2015
   7-8 грудня 2015 року експерти проекту ЗМФІ-ІІ взяли участь у міжнародному Форумі зі сталого управління ресурсами. Захід було організовано за сприяння Міністерства енергетики та вугільної промисловості, аналітичного центру «Діксі Груп», Світового Банку та Міжнародного фонду «Відродження».
   У заході взяли участь представники Міжнародного секретаріату ІПВГ, Національного секретаріату ІПВГ, Незалежного Адміністратора (Ernst&Young), міжнародні експерти, організації громадянського суспільства та урядовці.
   В ході Форуму учасники, зокрема, розглянули та обговорили актуальні питання щодо впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні, а саме застосування стандарту ІПВГ в Україні з метою вдосконалення управління видобувною промисловістю, покращення інвестиційного клімату, боротьби з корупцією та посилення ролі громадянського суспільства у прозорості та підзвітності видобувної галузі.
   Ключовою подією Форуму стало оприлюднення першого Звіту ІПВГ України за 2013 рік.
   За результатами заходу окреслено ряд питань, які мають бути враховані при доопрацюванні технічного завдання для підготовки другого звіту ІПВГ України за 2014 рік, необхідність вдосконалення законодавчого та нормативного забезпечення ІПВГ.
   Загалом, реалізація ІПВГ в Україні сприятиме зниженню корупційних ризиків, дозволить мешканцям видобувних регіонів України впливати на здійснення місцевою владою та видобувними компаніями заходів, спрямованих на зниження рівня негативного впливу видобувної діяльності на місцевість та покращення добробуту мешканців.