Новини

Відбувся круглий стіл «Внутрішній контроль та внутрішній аудит державних фінансів. Шляхи удосконалення фінансового контролю і аудиту видатків місцевих бюджетів»
12 Жовтня 2017

10 жовтня ІБСЕД спільно Держаудитслужбою провели круглий стіл на тему "Внутрішній контроль та внутрішній аудит державних фінансів. Шляхи удосконалення фінансового контролю і аудиту видатків місцевих бюджетів".

Участь у круглому столі взяли керівники регіональних підрозділів служби та їх галузевих відділів, керівники департаментів та їх підрозділів центрального апарату Держаудитслужби.

Основною метою зустрічі стало обговорення практичних аспектів державного фінансового контролю за станом внутрішнього контролю та аудиту, а також за станом формування та виконання місцевих бюджетів.

Круглий стіл відкрила Голова Держаудитслужби Лідія Гаврилова, яка подякувала організатору круглого столу – ІБСЕД та USAID проекту «ЗМФІ-ІІ» за організаційну можливість для фахівців Держаудитслужби вивчати міжнародний досвід, проводити навчальні заходи. Генеральний директор ІБСЕД Вячеслав Зубенко теж привітав учасників круглого столу та наголосив на важливості такого роду зустрічей.

Експерти ІБСЕД розказали учасникам про взаємозв’язок програмно-цільового бюджетування та розвиток внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту ефективності. Також у рамках круглого столу були представлені шляхи удосконалення методологічного забезпечення внутрішнього контролю і внутрішнього аудиту.

Досвідом та професійними знаннями з колегами ділилися Тетяна Марчук, директор Департаменту контролю органів влади, оборони правоохоронних органів та місцевих бюджетів, та Тетяна Боровкова, начальник Управління контролю за станом внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту).