Новини

Успіхи ІБСЕД
13 Травня 2011

Запровадження ПЦМ на рівні місцевих бюджетів визначено пріоритетним напрямом реалізації бюджетної політики на 2012 р.

 

    Верховною Радою України 13 травня 2011 року схвалено «Основні напрями бюджетної політики на 2012 рік». Цим документом передбачено, що реалізація бюджетної політики у 2012 році у сфері підтримки регіонального економічного зростання здійснюватиметься шляхом застосування програмно-цільового методу під час складання та виконання місцевих бюджетів у пілотних регіонах. Також відмічено необхідність подальшого удосконалення методологічної бази ПЦМ у бюджетному процесі на місцевому рівні.

Усвідомлюючи актуальність цього питання, ІБСЕД спільно з Міністерством фінансів України продовжують роботу по запровадженню програмно-цільового методу планування та виконання місцевих бюджетів, що є одним з ключових компонентів проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи».

    Вже сьогодні, підсумки підготовчого етапу запровадження ПЦМ показали, що було отримано позитивні результати у бюджетах-учасниках державного експерименту. Практичне застосування напрацьованої методології та законодавчої бази підтверджує дієвість системи функціонування ПЦМ на рівні місцевих бюджетів та сприяє процесу демократизації фінансових відносин в Україні.