Новини

Успiх - MFSI/ІБСЕД
12 Листопада 2010
IBSER/MFSI Success
ІБСЕД допомагає містам в реалізації проектів інфраструктурного розвитку

     В рамках виконання проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» за підтримки USAID Інститут бюджету надає допомогу містам України в реалізації інвестиційних проектів інфраструктурного розвитку, зокрема в сфері енергозбереження. 
     Так, успішним результатом тривалої співпраці ІБСЕД та Рівненської міської ради в рамках укладеного сторонами Меморандуму про співпрацю стало направлення містом 12 листопада 2010 р. в Міністерство фінансів пакету документів відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24/02/2003 р. № 207 «Про затвердження Порядку здійснення запозичень до місцевих бюджетів».
     Зазначений пакет документів містить, зокрема, розроблений за участю експертів  ІБСЕД проект рішення про здійснення залучення кредиту у комерційному банку з метою фінансування проектів з енергозбереження бюджетних установ Рівненської міської ради, а також обґрунтування відповідності цієї операції вимогам, установленим бюджетним законодавством, щодо здатності в повному обсязі та у визначений строк виконати свої боргові зобов’язання. Особливістю залучення такого кредиту, є те, що експертами Інституту бюджету запропоновано механізм залучення коштів міжнародної фінансової організації до місцевого бюджету в той час, як згідно із статтею 16 Бюджетного кодексу зовнішні запозичення можуть здійснювати лише міста з чисельністю населення понад 800 тис. мешканців. До цієї категорії відносяться лише 6 найбільших міст України.