Новини

Урядом схвалено Національний план дій з енергоефективності на період до 2020 року
26 Листопада 2015
   25 листопада 2015 року, на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено проект розпорядження «Про Національний план дій з енергоефективності на період до 2020 року».
   Національний план розроблявся в тісній співпраці із європейськими та вітчизняними експертами і науковцями. З його прийняттям, Україна отримала можливість запровадити  європейську  практику планування та прогнозування розвитку енергетики, реалізації політики підвищення енергоефективності.
   Згідно з Планом, передбачено досягнення у 2020 році національної індикативної мети щодо енергозбереження у розмірі 9% від середнього показника кінцевого внутрішнього енергоспоживання за період протягом 2005–2009 рр., що становить 6,5 млн. тон нафтового еквіваленту. Крім того, Національний план дій  визначає проміжну мету - у 2017 році скоротити енергоспоживання в розмірі 5%.
   Досягти цих показників планується шляхом реалізації заходів у чотирьох основних секторах кінцевого споживання енергії. Перший - побутовий сектор, у якому очікується найбільший ефект. Далі сектор послуг, до якого входить енергоспоживання бюджетних установ, а також у промисловості та  транспорті.
   Загалом, прийняття Національного плану, це послідовне запровадження Урядом європейських підходів до реалізації державної політики у сфері енергоефективності.

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України