Новини

Участь у засіданні робочої групі «Місцеві фінанси та податки» у рамках Стратегічного тижня
30 Травня 2016
Participation in the Local Finance and Taxes Working Group as Part of Strategy Week
   30го травня експерти USAID проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи «ЗМФІ-ІІ» впровадження» взяли участь у засіданні робочої групі «Місцеві фінанси та податки» у рамках Стратегічного тижня (30.05-03.06.2016). Захід було організовано проектом USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні «ПУЛЬС», який реалізує Асоціація міст України (АМУ).
   Представники органів місцевого самоврядування з громад-членів АМУ, Міністерства фінансів, парламентських Комітетів з питань бюджету та з питань податкової і митної політики та інші експерти обговорили теперішній стан місцевих фінансів та проблемні питання місцевих бюджетів в Україні. Зокрема, фахівці окреслили головні проблемні питання українського сектору фінансів, серед яких: відсутність чіткого розмежування та визначення категорій власних і делегованих повноважень в законодавстві; неузгодженість норм Бюджетного кодексу та Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"; недотримання принципу субсидіарності при розподілі повноважень тощо.
   Також українські та міжнародні експерти обмінялися досвідом щодо організації роботи галузі та проведення реформ у сферах місцевих фінансів.