Новини

Участь у круглому столі «Регіональні проблеми видобувної галузі та впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей»
29 Червня 2016
Participation in Roundtable on Regional Problems of Extractive Industry and Implementation of Extractive Industries Transparency Initiative
   29 червня експерти ІБСЕД взяли участь у круглому столі «Регіональні проблеми видобувної галузі та впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей» в м. Долина Івано-Франківської області. Захід був організований громадською організацією «Бюро розвитку, інновацій та технологій»  («БРІТ») в рамках проекту USAID «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні».
   Захід було організовано з метою детального представлення ІПВГ та обговорення її значення для регіону.
   У круглому столі прийняли участь 47 представників органів влади, громадськості та видобувних компаній, зокрема, заступник голови районної ради м. Долина Івано-Франківської області, представники видобувних компаній «Укрнафта», «Укргазвидобування», голови територіальних громад.
   Фахівці ГО «БРІТ» представили аналіз сектору видобутку природних ресурсів регіону, звіт ІПВГ за 2013 р., а також окреслили позитивні та негативні фактори видобувної діяльності в регіоні та соціальної відповідальності видобувних компаній. Експерт ІБСЕД поінформував про підтримку ІПВГ в рамках «ЗМФІ-ІІ», роботу Багатосторонньої групи зацікавлених осіб, законодавчі ініціативи та очікувані результати від проекту, що реалізується завдяки фінансовій підтримці USAID.  
   Під час заходу відбулася жвава дискусія, в ході якої було отримано низку цінних даних та пропозицій, що були включені у перелік рекомендацій для врахування в процесі опрацювання законопроекту «Про розкриття інформації у видобувних галузях» на рівні Верховної Ради.
   Дізнатися про круглий стіл також можна на сайті ГО «БРІТ».