Новини

У Львові відбувся Форум «Бюджет участі: ефективне партнерство влади та громадськості»
28 Січня 2017

27 січня у Львові НУО «Інститут регіонального розвитку», отримувач суб-гранту від USAID проекту ЗМФІ-ІІ, провів форум «Бюджет участі: ефективне партнерство влади та громадського суспільства». Форум зібрав понад 100 учасників з 18 міст України, включно із представниками тих міст, як бажають запровадити бюджети участі у найближчому майбутньому.

Учасники обговорили досвід Львова та інших міст у впровадженні бюджету участі і те, яким чином цей механізм активізує співпрацю між органами влади і громадою.

Генеральний директор ІБСЕД В’ячеслав Зубенко зазначив, що основою бюджету участі є взаємодія влади та громади. В результаті такої співпраці влада має стати більш відкритою для громадян, а громада об’єднується та активізує зусилля, спрямовані на поліпшення життя у своїх містах.

У рамках панельних дискусій представники влади, переможці проектів та активні мешканці міст обговорили такі питання:чи потрібний бюджет участі українським містам; які громадські ініціативи мають перспективу та як здійснювати контроль виконання проектів.