Новини

У Харківському університеті розповіли про управління ресурсами видобувних галузей
26 Травня 2017

23 травня на базі фізико-енергетичного факультету Харківського національного університету відбулася відкрита лекція «Стандарти прозорого управління ресурсами видобувних галузей».

Експерти ГО «НОВА Енергія» презентували інформацію стосовно особливостей оподаткування видобувних компаній відповідно до українського законодавства, розповіли про екологічні та соціальні проблеми видобувних регіонів і шляхи їх вирішення.

Присутні отримали інформацію про сучасний стан впровадження Ініціативи Прозорості Видобувних Галузей (ІПВГ) в Україні; дізналися, що ІПВГ є інструментом для отримання достовірної інформації про кошти, сплачені видобувними компаніями за експлуатацію надр та інструментом контролю над урядом та бізнесом щодо належного управління природними ресурсами.

На лекції було представлено Положення конкурсу студентських матеріалів щодо результатів впровадження ІПВГ в Україні та раціональне управління природними ресурсами.

Завдання конкурсу:

  • залучення молоді до дослідження проблем запровадження ІПВГ в Україні, раціонального управління природними ресурсами видобувних регіонів.
  • сприяння донесенню повної та об’єктивної інформації щодо ІПВГ;
  • підвищення обізнаності громадян про ІПВГ.

Прийом матеріалів в рамках конкурсу триває з 28 квітня по 7 червня 2017 року.

Детальна інформація на сайті ГО «НОВА Енергія».