Новини

Тренінги в регіонах
21 Травня 2008

В Кам’янці-Подільському вивчають  «Бюджетний процес»

21-22 травня 2008 р. ІТ-спеціалісти Інституту бюджету провели тренінг з питань використання програмного забезпечення «Бюджетний процес» для фахівців фінансового управління міста Камянець-Подільський Хмельницької області. Мета навчання – ознайомлення місцевих спеціалістів зі змінами, які включені до нового релізу програми. Також планується провести оновлення серверної версії програмного забезпечення.

Програма «Бюджетний процес» - простий і зручний інструмент управління бюджетом, спрямований на збільшення ефективності використання коштів місцевих громад у тому, що стосується планування, виконання та аналізу бюджетів, складених як за програмно-цільовим, так і за «традиційним» (постатейним методом).

«Бюджетний процес» автоматизує роботу спеціалістів фінансових управлінь та головних розпорядників бюджетних коштів на всіх етапах бюджетного процесу. Це програмне забезпечення дозволяє підвищити аналітичні можливості фінансових установ та своєчасно отримати точну і корисну інформацію для прийняття виважених управлінських рішень, тобто складає єдину інформаційну систему управління бюджетом (ЄІСУБ), якою одночасно можуть користуватися всі учасники бюджетного процесу.

Навчання розраховано на керівників місцевих громад, фахівців фінансових та галузевих управлінь міських та районних рад міст-партнерів проекту «Реформа місцевих бюджетів в Україні» (РМБ) та ІБСЕД, які запроваджують програмно-цільовий метод (ПЦМ) бюджетування - практику, яка покращує бюджетний процес загалом та докорінно змінює концепцію управління державним та місцевими бюджетами.

Впродовж 3 років ПЦМ запроваджується на національному та місцевому рівнях експертами проекту «Реформа місцевих бюджетів», а нині фахівцями ІБСЕД.

Найближчим часом планується проведення подібного навчання для міст інших областей.