Новини

Тренінг з фінансового планування в Євпаторії спільно з проектом MHR
17 Серпня 2010
Financial Planning Training with MHR Project in Yevpatoria
     17-18 серпня 2010 року в місті Євпаторія, АР Крим пройшло дводенне навчання з фінансового планування для фахівців фінансового управління, управління міського господарства, управління економіки та інших підрозділів Євпаторійської міської ради.
     Захід проводився Інститутом бюджету у співпраці з проектом «Реформа міського теплозабезпечення в Україні»/MHR в рамках виконання проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» (MFSI), зокрема його компоненту, спрямованого на надання містам допомоги в оптимізації муніципальних програм з енергозбереження і планів економічного розвитку, пов’язуючи стратегії розвитку інфраструктури з належним фінансовим плануванням. 
     Мета навчання - формування навичок фінансового обґрунтування стратегічного плану інфраструктурного розвитку, програми міста з енергозбереження, специфічних механізмів залучення можливих джерел фінансування. Особливу увагу було приділено останнім змінам у нормативно-правовій базі з цих питань.
     Тренінг складався з двох навчальних модулів, першим з яких був розділ, присвячений методам фінансового обґрунтування Стратегічного плану, другим – джерела фінансування.
     У рамках першого модуля учасники розглянули питання, що стосувались методологічних засад стратегічного планування, визначення сильних та слабких сторін міста на основі SWOT-аналізу, а також ознайомились із механізмами забезпечення координації стратегічних документів з бюджетом розвитку на основі програмно-цільового методу в бюджетному процесі.
     Другий модуль було присвячено вивченню джерел фінансування Стратегічного плану, зокрема, таких як бюджету розвитку, об’єднання коштів органів місцевого самоврядування та приватних інвесторів. Особливий акцент було зроблено на ефективності реалізації містом енергозберігаючих заходів та отримання при цьому економії коштів, а також пошуку надійних кредиторів для реалізації інвестиційних проектів з вигідними умовами кредитування в рамках діючого законодавства.
     Цим тренінгом започатковано серію регіональних навчань з фінансового планування для фахівців пілотних міст, відібраних ІБСЕД спільно з проектом «Реформа міського теплозабезпечення в Україні»/MHR.