Новини

Становлення системи прозорої системи використання бюджетних коштів за участі Проекту ЗМФІ-II
15 Лютого 2016
Building Transparent System of Using Budget Funds with Participation of MFSI-II Project
   11 лютого 2016 Мінфін провів прес-конференцію на тему «Рік дії Закону України «Про відкритість використання публічних коштів» - перші підсумки і подальші плани». У заході взяли участь Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій, представники проекту «Є-дата: офіційний портал публічних фінансів України», Проект ЗМФІ-II, представники міжнародних організацій, громадськості та журналісти.
   Учасники прес-конференції обговорили стан виконання Закону «Про відкритість використання публічних коштів», у рамках якого функціонує «Є-дата». Функціонування цього порталу надає доступ громадськості до процесів контролю, утворення, розподілу та використання публічних коштів.
   Керівник проекту «Є-дата» відмітив роботу експертів ЗМФІ-II щодо участі у становленні системи прозорого бюджетування в Україні. Зокрема у проведенні серії тренінгів для користувачів єдиного веб-порталу у чотирьох областях. Така діяльність Проекту ЗМФІ-II стала значимим кроком у запровадженні повноцінної системи прозорого використанні коштів платників податків та зниження корупції у сфері публічних фінансів.