Новини

Співпраця зі ЗМІ
10 Вересня 2010
IBSER Helping the Media
ІБСЕД допомагає ЗМІ професійно працювати з фінансовою аналітикою

     10 вересня 2010 р. в Києві відбувся тренінг на тему «Як писати просто про складне: фінанси, бюджет, податки? Як професійно працювати з фінансовою аналітикою?», в якому взяли участь 14 редакторів та журналістів з національних та регіональних ЗМІ. Організатором заходу виступила Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) за інформаційного сприяння Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). В якості спеціального гостя та ведучої тренінгу було запрошено  Ірину Щербину, генерального директора ІБСЕД
     Інститут бюджету, який активно працює у фінансовій сфері, зокрема у напрямку підвищення впливу громадськості на фіскальні та економічні процеси через поширення інформації та запровадження освітніх програм, і усвідомлює необхідність володіння знаннями в галузі фінансів та більш професійного висвітлення фінансової тематики в національних та регіональних ЗМІ, підтримав ініціативу Української Асоціації Видавців Періодичної Преси (УАВПП) і виступив її партнером у проведенні цього заходу.
     В рамках одноденного тренінгу учасники дізналися  про те, як професійно та грамотно працювати з аналітичними та експертними матеріалами з питань бюджету, податків, фінансів, яким джерелам фінансової та бюджетної аналітики можна довіряти, як читати таку інформацію та що вона означає, як обирати експертів та як уникати викривлення інформації за результатами спілкування з експертом,  що є вдалою, а що - невдалою «аналітикою» в контексті «збереження обличчя ЗМІ».
     За результатами аналізу анкет зворотного зв’язку учасників, були зазначені такі коментарі та оцінки:
Оксана Ільницька, журналіст, Медіа корпорація RIA: «У доступній формі було пояснено формування бюджету та потоку фінансів. Особливо сподобалось роз’яснення cкладних економічних термінів людською мовою, а також розбір фінансових питань на прикладах конкретних видань». 
     Андрій Собуцький, журналіст, Медіа-група «Сім’я і Дім»: «Тренінг справив на мене дуже позитивне враження через поєднання стислості та водночас скурпульозності викладу матеріалу. Багато наочних прикладів та жива атмосфера для спілкування та обміну досвідом з колегами». 

     Більш докладну інформацію стосовно програми тренінгу, складу учасників та проекту, в рамках якого відбувся захід, ви можете знайти на сайті УАВПП:


     http://www.uapp.org/news_uapp/10038.html
     http://www.uapp.org/news_uapp/10004.html
     http://www.uapp.org/news_uapp/9948.html