Новини

Шостий Фінансово-Економічний Форум
24 Червня 2010
6th Financial and Economic Forum
В Києві пройшов Шостий Фінансово-Економічний Форум

     24-25 червня 2010 р. у Великому конференц-залі НАН України пройшов шостий Фінансово-економічний форум на тему «Підвищення конкурентоспроможності української економіки та ефективності держави: кроки бюджетної політики в 2010-2014 роках». Захід був організований Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД), що реалізує проект «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» (MFSI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
     Актуальність заходу зумовлена початком реалізації в Україні Програми економічних реформ на 2010-2014 рр. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».
     Головна увага Форуму була приділена обговоренню завдань та перспектив реформування системи публічних фінансів, а також шляхів зміцнення фінансового потенціалу місцевого самоврядування. 
     Від Міністерства фінансів України перед учасниками Форуму виступила директор Департаменту місцевих бюджетів Карп Галина Василівна, яка ознайомила присутніх з результатами діяльності Міжвідомчої Робочої Групи при Міністерстві фінансів України щодо розробки методологічних засад та методичних рекомендацій із запровадження Програмно-цільового методу (ПЦМ) бюджетування на місцевому рівні. 
     В межах Форуму було також комплексно розглянуто результати експериментального запровадження ПЦМ у 2008-2009 рр. в Житомирській, Луганській, Львівській областях та Автономній Республіці Крим. 
     З досвідом та викликами практичного запровадження ПЦМ на місцях, соціальним та економічним ефектом від запровадження окремих місцевих проектів за ПЦМ, а також методологічними засадами використання ПЦМ та середньострокового бюджетного планування для збільшення інвестиційної привабливості проектів інфраструктурного розвитку учасників Форуму ознайомили заступник Міністерства фінансів Автономної Республіки Крим Володимир Левандовський, а також представники Головних фінансових управлінь Житомирської, Луганської, Львівської ОДА.
     Підводячи підсумки заходу, присутні обговорили подальші плани та кроки щодо запровадження ПЦМ на основі середньострокового підходу з 2014 р.
     В роботі Форуму взяли участь понад 40 представників Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, Міністерства охорони здоров»я, Міністерства праці та соціальної політики України, Головних фінансових управлінь Львівської, Луганської, Житомирської ОДА та АР Крим, представники наукових кіл, а також лідери громадського сектору.
     Роботу Форуму висвітлювали 17 представників національних засобів масової інформації, а також 8 регіональних журналістів з Житомира, Луганська, Львова та Маріуполя.
     За результатами Фінансово-економічного форуму буде підготовлено рекомендації та надано їх усім зацікавленим сторонам.

     З програмою та іншими матеріалами форуму ви можете ознайомитись на нашому сайті у розділі «Заходи».