Новини

Семінар «Ефективність планування та оцінки, у тому числі проектів з енергозбереження - запорука досягнення стратегічних цілей»
29 Березня 2013
Seminar
   29 березня 2013 року експерти ЗМФІ-ІІ провели семінар «Ефективність планування  та оцінки, у тому числі проектів  з енергозбереження - запорука досягнення стратегічних цілей». У заході взяли участь представники комунальних підприємств та виконавчих комітетів міських рад міст – учасників проекту.
   У ході семінару учасники ознайомились з  методикою здійснення моніторингу і оцінки проектів з енергоефективності та отримали рекомендації щодо підвищення ефективності фінансового обґрунтування стратегічних документів комунальними підприємствами у контексті пріоритетів розвитку міста.
   Окрім цього, представники міст Житомира, Івано-Франківська, Львова та Чернігова представили досвід комунальних підприємств із залучення інвестицій та впровадження енергозберігаючих проектів, для реалізації яких експерти ЗМФІ-ІІ надали допомогу виконавчим комітетам міських рад у підготовці необхідних документів.  
   Використання набутих під час семінару знань дозволить комунальним підприємствам застосовувати сучасні підходи при розробці стратегічних і планових документів, здійснювати ефективний моніторинг та оцінку окремих проектів з енергозбереження. Зазначене сприятиме зміцненню спроможності комунальних підприємств у ефективному  плануванні, управлінні та впровадженні енергозберігаючих заходів.

   
           
Матеріали семінару:

Підвищення ефективності  фінансового обґрунтування стратегічних документів  комунальними підприємствами у контексті пріоритетів розвитку міста

Моніторинг і оцінка проектів з енергоефективності