Новини

Семінар «Ефективність планування та оцінки, у тому числі проектів з енергозбереження - запорука досягнення стратегічних цілей»
30 Березня 2015
Seminar
   27 березня 2015 року експерти проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» (ЗМФІ-II) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), провели черговий семінар «Ефективність планування та оцінки, у тому числі проектів з енергозбереження – запорука досягнення стратегічних цілей».
   У заході взяли участь представники комунальних підприємств та виконавчих комітетів міських рад міст-учасників проекту, а саме: Києва, Кривого Рогу, Комсомольська Полтавської області, Славутича, Чернівців, Сум, Бердичева, Кіровограда, а також представники народних депутатів Верховної Ради України.
   У ході семінару учасники отримали рекомендації щодо підвищення ефективності фінансового обґрунтування стратегічних документів комунальними підприємствами у контексті пріоритетів розвитку міста та ознайомились із методикою здійснення моніторингу і оцінки проектів з енергоефективності.
   Окрім цього, представники міст Славутича, Бердичева, Чернівців, Кіровограда та Комсомольська представили досвід міст та комунальних підприємств із залучення інвестицій та впровадження енергозберігаючих проектів.  
Використання набутих під час семінару знань дозволить комунальним підприємствам застосовувати сучасні підходи при розробці стратегічних і планових документів, здійснювати ефективний моніторинг та оцінку окремих проектів з енергозбереження.
   Крім того, вищезазначене сприятиме зміцненню спроможності комунальних підприємств у ефективному плануванні, управлінні та впровадженні енергозберігаючих заходів.

 

Матеріали семінару:

Бердичів на шляху до ефективного використання енергії

Енергоефективність МКП “Чернівцітеплокомуненерго”- поспішай повільно