Новини

Семінар
21 Травня 2014
Експерти проекту ЗМФІ-ІІ вивчали досвід бюджетування Німеччини
 
   21 травня 2014 року експерти проекту ЗМФІ-ІІ прийняли участь у семінарі на тему «Управління за цілями: програмно-цільовий метод бюджетування та міжбюджетні відносини, децентралізація», який було організовано в рамках проекту «Підтримка реформи управління державними фінансами» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).
   У заході прийняли участь представники Міністерства фінансів України, Рахункової палати України, секретаріату Комітету Верховної Ради з питань бюджету, провідні науковці та представники неурядових організацій.
Присутні вислухали доповіді німецьких експертів пана Патріка Крауліха (керівник департаменту стратегічного планування Міністерства фінансів федеральної землі Гессен) та пана Гюнтера Вайланда (керівник департаменту контролю Відомства прем’єр-міністра федеральної землі Гессен).
   Німецькі експерти ознайомили учасників семінару з досвідом застосування програмно-цільового методу формування та виконання бюджетів федеральної землі Гессен, а також з особливостями формування міжбюджетних відносин в умовах децентралізації бюджетів.
   Висвітлені питання є дуже актуальними та можуть бути враховані при реформуванні бюджетної системи України.