Новини

Семінар
01 Квітня 2014
Seminar
Семінар «Ефективність планування  та оцінки, у тому числі проектів з
енергозбереження
запорука досягнення стратегічних цілей»

 
   31 березня 2014 року за сприянням  експертів ЗМФІ-ІІ відбувся семінар «Ефективність планування  та оцінки, у тому числі проектів  з енергозбереження – запорука досягнення стратегічних цілей».
   У заході взяли участь представники комунальних  підприємств та виконавчих комітетів міських рад міст-учасників проекту, а саме Києва, Луцька, Алчевська, Тернополя, Миргорода та Вінниці.  
   У ході семінару експерти ЗМФІ-ІІ представили учасникам пропозиції щодо підвищення ефективності фінансового обґрунтування стратегічних документів комунальними підприємствами у контексті пріоритетів розвитку міста та ознайомили з  методикою здійснення моніторингу і оцінки проектів з енергозбереження.
   Також, представники міст Києва, Миргорода, та Вінниці представили досвід комунальних підприємств із здійсненням моніторингу енергоспоживання в муніципалітетах, залучення фінансових ресурсів та реалізації проектів із енергозбереження.
   Набуті під час семінару знання дозволять запровадити у практичну діяльність комунальних підприємств методичні рекомендації щодо ефективності стратегічного планування та оцінки проектів з енергозбереження, допоможуть систематизувати напрями здійснення енергозберігаючих заходів.