Новини

Розпочато роботу з впровадження бюджету участі у Києві
23 Вересня 2016
Work Started to Implement Participatory Budget in Kyiv
  22 вересня мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження "Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) міста Києва на 2016 рік". Ознайомитися з Положенням можна за посиланням.
   Відтепер мешканці столиці мають нагоду взяти участь у розподілі бюджетних коштів шляхом подання власних проектів з покращення міської інфраструктури. У цьому році київська міська влада виділила на бюджет участі 50 млн.грн. Проекти, що найбільше підтримують кияни голосуванням, будуть реалізовані за бюджетні кошти. Прийом проектів вже розпочався і триватиме місяць.
    Подати  проект у режимі онлайн  мешканці Києва незабаром зможуть на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА), на який інтегрують електронну систему "Громадський проект". Система, що забезпечуватиме автоматизацію процесу бюджету участі на усіх його етапах, була розроблена USAID проектом «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження». 
     У цей же день експерти ЗМФІ-ІІ провели тренінг «Впровадження Бюджету участі у Києві» для представників КМДА та районних адміністрацій, які входитимуть до  комісій, що розглядатимуть проекти. Понад 30 спеціалістів предметно обговорили майбутню роботу щодо запровадження бюджету участі у Києві та ознайомились з можливостями електронної системи «Громадський проект».
      На засіданні також були представлені документи щодо механізму залучення громадськості Києва до процесу бюджету участі, розроблені фахівцями Проекту ЗМФІ-ІІ спільно з спеціалістами КМДА.