Новини

Робота ІБСЕД над Проектом Податкового кодексу
08 Жовтня 2010
IBSER works with the Draft Tax Code
Експерти MFSI/ІБСЕД беруть участь у доопрацюванні Проекту Податкового кодексу

     7 жовтня 2010 р. Верховна Рада України підтримала в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України (реєстр. № 7101-1). 
     За документ проголосували 258 народних депутатів із 420 зареєстрованих у залі. 
     Відповідно до постанови із затвердження проекту Податкового кодексу в першому читанні, Комітету ВР України з питань податкової та митної політики доручено в двотижневий термін підготувати цей документ до другого читання з врахуванням пропозицій і зауважень народних депутатів. 
     З метою опрацювання пропозицій до проекту Податкового кодексу України та підготовки редакції змін для включення їх до порівняльної таблиці до другого читання, профільним комітетом парламенту створено робочі групи з доопрацювання документу та визначено відповідальних осіб. 
     Слід зазначити, що до складу робочих груп з доопрацювання розділів та положень проекту Податкового кодексу по питаннях місцевих податків і зборів, зокрема в частині податку на нерухоме майно, а також спрощеної системи оподаткування включено Артема Рудика, директора Департаменту податкової політики та моніторингу ІБСЕД, який також є активним членом Громадської колегії при Комітеті з питань податкової та митної політики. 
     В рамках виконання проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» MFSI/USAID, експерти ІБСЕД беруть активну участь в підготовці проектів та підтримці нових законів та внесених змін , необхідних для зміцнення фінансового потенціалу місцевих бюджетів.