Новини

Робоча група у Мінфіні
04 Жовтня 2013
Міністерство фінансів України схвалило ініціативи експертів ЗМФІ-ІІ
 
   4 жовтня 2013 року у Міністерстві фінансів відбулось чергове засідання тематичної робочої групи щодо реформи міжбюджетних відносин. Участь у засіданні взяли фахівці Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби, галузевих міністерств, експерти ЗМФІ-ІІ, науковці.
   На засіданні розглянуто стан виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.
   Члени робочої групи підтримали пропозиції експертів ЗМФІ-ІІ щодо удосконалення типових переліків бюджетних програм. Зазначені пропозиції попередньо були розглянуті та схвалені на засіданні Національної консультаційної ради. Особливу увагу звернули на актуальність розробки результативних показників у бюджетних програмах, основним завданням яких є покращення екологічної ситуації у регіонах та поліпшення здоров'я населення.
   Прийнято рішення дати доручення галузевим міністерствам внести зміни до типових переліків бюджетних програм у галузях «Освіта» та «Культура» з урахуванням пропозицій, розроблених експертами ЗМФІ-ІІ.  Стосовно результативних показників по бюджетних програмах, що мають  вплив на стан довкілля та здоров’я населення, прийнято рішення доопрацювати їх та затвердити.
   Внесення запропонованих змін дозволить:
  • реально оцінити ефективність використання бюджетних коштів та якість наданих послуг у галузях «Освіта» та «Культура»;
  • оцінити реальний стан із впливом бюджетних витрат на покращення довкілля та здоров’я населення.
   Зазначене сприятиме підвищенню прозорості місцевих бюджетів та стимулюватиме органи влади вживати заходи, спрямовані на екологічну безпеку довкілля та покращення здоров’я населення.