Новини

Прийнято зміни до Податкового Кодексу щодо оподаткування газовидобувних компаній та благодійної допомоги
03 Березня 2015

Прийнято зміни до Податкового Кодексу щодо оподаткування газовидобувних компаній та благодійної допомоги

   2 березня Верховною Радою було ухвалено Закон України «Про внесення змін до статей 165 і 252 Податкового кодексу України» (реєстр. №2213).
   Даним Законом внесено зміни у сфері видобутку державними компаніями природного газу: для газовидобувних компаній України, у яких держава володіє часткою 50%+1 акція, збільшено рентну плату з 20% до 70%.
   «Це дозволить залучити до державного бюджету в 2015 році додаткові доходи у розмірі 9 млрд. гривень, які будуть спрямовані на пряму підтримку домогосподарств з низькими доходами – тобто в інтересах українських сімей, які потребуватимуть допомоги. Окрім того, це збільшить чисті доходи газовидобувних підприємств, які будуть використані на подальший розвиток галузі», - пояснила Міністр фінансів України Наталія Яресько, представляючи документ у Верховній Раді
   Крім того, відновлено дію понижуючого коефіцієнту 0,55 до ставок рентної плати за видобутий газ, що  реалізується для промисловості зі свердловин, які внесені до Державного реєстру нафтових та газових свердловин після 1 серпня 2014 року (протягом 2-х років з дати внесення до реєстру).
   Прийняття змін до Податкового кодексу звільнило від податку на прибуток фізичних осіб благодійні внески на користь українських громадян, які були змушені покинути свої домівки через війну.

Урядовий портал