Новини

Прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості видобувних галузей в Україні», співавторами якого є експерти проекту ЗМФІ-ІІ
17 Червня 2015
   16 червня 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості видобувних галузей в Україні» (реєстр. № 2591 від 7 квітня 2015 року).Експерти проекту ЗМФІ-ІІ входили до авторського колективу розробки законопроекту.
   Прийнятий закон сприятиме удосконаленню методів управління у видобувних галузях України, покращенню інвестиційного клімату в державі, посиленню боротьби з корупцією. Також закон забезпечить участь громадськості у контролі над повнотою надходжень до державного бюджету України від видобувних підприємств, а також діяльністю цих підприємств. Зокрема, у результаті виконання закону має бути забезпечено прозорість інформації про ділянки надр, які використовують підприємства, власників ліцензій, обсяги видобутку та продажу корисних копалин, інвестиції підприємств тощо.

Верховна Рада України