Новини

Профільний Урядовий комітет схвалив законодавчі зміни щодо запровадження енергосервісних договорів у бюджетній сфері
27 Вересня 2014
   Урядовий комітет з питань регіонального розвитку схвалив проект законодавчих змін, включаючи зміни до Бюджетного кодексу, які забезпечують законодавче врегулювання запровадження ЕСКО-механізмів в Україні. Водночас, Урядовий комітет доручив міжвідомчій робочій групі доопрацювати зазначені зміни з урахуванням зауважень зацікавлених міністерств та юридичного департаменту Кабінету Міністрів України.
   Експерти ЗМФІ-ІІ разом із спеціалістами Мінрегіону доопрацюванні законодавчі зміни та 26 вересня 2014 року на запрошення Мінрегіону взяли участь у засіданні вищезазначеної робочої групи. На засіданні також були присутні представники Мінфіну, Мінекономрозвитку, Держенергоефективності та інші зацікавлені особи.
   Учасники засідання у цілому погодились із доопрацьованими нормами актів законодавства та внесли окремі корективи. За результатами роботи міжвідомчої робочої групи законодавчі зміни щодо запровадження енергосервісних договорів будуть винесені для їх схвалення на засіданні Уряду та подання до Верховної Ради України.
   Як зазначалося раніше, прийняття розроблених за участю експертів проекту ЗМФІ-ІІ змін до головного бюджетного закону вперше дозволить врегулювати проблемні питання, які стоять на перешкоді запровадження енергосервісних договорів на законодавчому рівні. Зазначене дасть поштовх до подальшого зниження енергозалежності міст України.