Новини

Проект ЗМФI-ІІ взяв участь в міжнародному семінарі щодо фіскальної децентралізації в Україні
19 Листопада 2014
MFSI-II Project Takes Part in International Seminar on Fiscal Decentralization in Ukraine
   18 листопада 2014 року експерти проекту ЗМФІ-ІІ прийняли участь у міжнародному семінарі на тему «Фіскальна децентралізація в Україні», який було організовано в рамках українсько-шведського Проекту підтримки децентралізації в Україні.
   У заході прийняли участь представники центральних і місцевих органів влади, асоціацій органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, провідних українських та іноземних експертів.
   Основною темою для обговорення стала реформа децентралізації в Україні, її фінансовий крос-секторальний аспект та презентації кращого європейського досвіду з цих питань. Присутні вислухали доповіді шведських експертів щодо особливостей проведення децентралізації в країнах Європи, а також мали можливість вивчити практичні аспекти проведення децентралізації на прикладі Швеції. Особлива увага була приділена законопроектам підготовленим урядом для проведення фіскальної децентралізації в Україні.
   За результатами засідання сформовано пропозиції, які мають бути враховані при доопрацюванні законодавства щодо проведення децентралізації в Україні.