Новини

ПЦМ-навчання в Києві
29 Вересня 2010
PPB training workshops in Kyiv
Київ переходить до ПЦМ-формування бюджетів

     В рамках реалізації проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» за підтримки USAID, зокрема його компоненту щодо подальшого запровадження Програмно-Цільового Методу (ПЦМ) в місцевих бюджетах,  експерти Інституту бюджету розпочали проведення серії тренінгів та консультацій щодо складання проектів програм, проектів паспортів бюджетних програм, проекту бюджету міста Києва та 10 районних у місті бюджетів на 2011–2013 роки за програмно-цільовим методом.
     Аудиторією тренінгів, що пройшли в вересні 2010 р., стали понад 200 фахівців фінансових та галузевих  підрозділів КМДА, виконавчого органу Київради, управлінь райдержадміністрацій у м. Києві.

                           

     В ході тренінгів учасники розглянули такі основні питання:
          - завдання та заходи із запровадження ПЦМ на місцевому рівні;
          - ПЦМ складання і виконання бюджету на місцевому рівні: загальний огляд;
          - ключові умови запровадження ПЦМ: стратегічне планування та середньострокове планування бюджету;
          - бюджетна програма та показники виконання бюджетних програм;
          - заповнення бюджетних запитів для підготовки проекту місцевого бюджету на плановий рік з використанням ПЦМ;
          - вимоги до складання паспорта бюджетної програми; здійснення моніторингу та аналізу виконання бюджетних програм;
          - відповідальні виконавці бюджетних програм та особливості їх участі у бюджетному процесі.

                           

     У вересні тренінги пройшли за таким графіком:
          - 14 вересня – для представників Головного фінансового управління виконавчого органу Київради (КМДА); районних у м. Києві державних адміністрацій; Головного управління економіки та інвестицій КМДА.
          - 15-16 вересня - для представників Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА); Головного фінансового управління виконавчого органу КМДА; фінансових управлінь та управлінь освіти і науки районних у м. Києві державних адміністрацій.
          - 21-22 вересня – для представників Головного управління соціального захисту населення виконавчого органу Київради (КМДА); Служби у справах дітей виконавчого органу Київради (КМДА);
Головного фінансового управління виконавчого органу Київради; відповідних управлінь районних у м. Києві державних адміністрацій та фінансових управлінь районних у м. Києві державних адміністрацій;
          - 22-23 вересня - для представників Головного управління культури і мистецтв виконавчого органу Київради (КМДА); Головного фінансового управління виконавчого органу Київради; відповідних управлінь районних у м. Києві державних адміністрацій, а також фінансових управлінь районних у м. Києві державних адміністрацій.
          - 27-28 жовтня – для фахівців Головного управління по фізичній культурі та спорту виконавчого органу Київради (КМДА); Головного управління у справах сім»ї та молоді виконавчого органу Київради (КМДА); Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київради (КМДА); Головного фінансового управління виконавчого органу Київради; відповідних управлінь районних у м. Києві державних адміністрацій, а також фінансових управлінь районних у м. Києві державних адміністрацій.
          - 28-29 вересня – для фахівців Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення виконавчого органу Київради (КМДА); Головного фінансового управління виконавчого органу Київради; відповідних управлінь районних у м. Києві державних адміністрацій та фінансових управлінь районних у м. Києві державних адміністрацій.

                           

     Подібними тренінгами та консультаціями, які також продовжаться в жовтні 2010 р., буде охоплено всі галузі, що дасть змогу сформувати бюджет міста Києва та районних у місті бюджетів за всіма напрямками використання бюджетних коштів.