Новини

ПЦМ
17 Жовтня 2013
PBB
Розпочалась нова серія ПЦМ-навчань
 
   На виконання доручення Міністерства фінансів експерти проекту ЗМФІ-ІІ розпочали проведення серії регіональних тренінгів з ПЦМ для фахівців Державної казначейської служби України. Ця робота є логічним продовженням ІІ етапу реалізації експерименту із запровадження ПЦМ у місцевих бюджетах та проводиться у рамках виконання завдань проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ–II) впровадження» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
   Перші тренінги пройшли 15 жовтня 2013 року у м. Київ для фахівців Державної казначейської служби України м. Київ та 16 жовтня 2013 року у м. Київ – для фахівців Київської області. До участі у тренінгах були залучені фахівці структурних підрозділів Головного та районних управлінь Державної казначейської служби та координатори роботи із запровадження ПЦМ кожного регіону.
   До кінця першого півріччя 2014 року такі тренінги пройдуть в усіх обласних центрах для фахівців кожного регіону України. Завдяки цій роботі вперше в Україні буде впроваджено казначейське обслуговування усіх місцевих бюджетів у форматі ПЦМ та забезпечено формування звітності за  новими підходами, які відповідають європейській практиці.