Новини

НКР
26 Грудня 2013
NAB
Засідання Національної Консультаційної Ради
 
   24 грудня 2013 року в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» відбулося засідання Національної Консультаційної Ради (НКР) з питань ефективного управління державними фінансами. У нараді взяли участь представники Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, місцевих фінансових органів, наукових кіл, міжнародного експертного середовища, громадського сектору та інші провідні фахівці в галузі регіонального та місцевого розвитку.
   Під час засідання учасники схвалили пропозиції експертів проекту ЗМФІ-ІІ щодо удосконалення нормативно-правової та методологічної бази ПЦМ. Внесення цих змін дозволить унормувати проблемні питання, які виникають при формуванні місцевих бюджетів за ПЦМ.
   Також експерти проекту ЗМФІ-ІІ представили для обговорення пропозиції стосовно врегулювання питань, що виникають при реалізації енергоефективних проектів за рахунок кредитних коштів. Зокрема, у діючих умовах існують окремі ризики щодо спрямування на погашення місцевого боргу економії коштів з оплати енергоносіїв, яка виникатиме в результаті таких проектів. Учасники засідання підтримали важливість зазначеного питання та необхідність розробки експертами проекту ЗМФІ-ІІ відповідного нормативно-правового акту. Врегулювання зазначеного питання дозволить забезпечити виконання умов надання кредитів для реалізації енергоефективних проектів, підвищить кредитоспроможність українських міст та енергоефективність бюджетної сфери.