Новини

НКР
07 Жовтня 2013
NAB
Засідання Національної Консультаційної Ради
 
   4 жовтня 2013 року в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» відбулося засідання Національної Консультаційної Ради (НКР) з питань ефективного управління державними фінансами. У нараді взяли участь представники Міністерства фінансів України, секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Державної казначейської служби України, керівники місцевих фінансових органів,  представники наукових кіл, міжнародного експертного середовища, громадського сектору та інші провідні фахівці в галузі регіонального та місцевого розвитку.
   Під час засідання учасники обговорили актуальні питання удосконалення нормативно-правової та методологічної баз ПЦМ.Так, експерти ЗМФІ-ІІ розробили та винесли на обговорення зміни до типових переліків бюджетних програм та пропозиції щодо оптимізації результативних показників їх виконання. Також експертами проекту ЗМФІ-ІІ було запропоновано повномасштабно впровадити методологію ПЦМ при формуванні бюджетних програм, спрямованих на покращення екологічної ситуації у регіонах та поліпшення здоров'я населення. З цією метою, експерти ЗМФІ-ІІ розробили результативні показники бюджетних програм. Ці показники дозволять оцінити реальний вплив використання коштів на екологічний стан та здоров’я населення у регіонах, та приймати вірні управлінські рішення.
   Крім того, під час засідання були розглянуті пропозиції експертів проекту ЗМФІ-ІІ щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України. Внесення цих змін дозволить унормувати проблемні питання, які виникають при залученні кредитних ресурсів у малих містах України.
   В результаті обговорення учасники підтримали усі пропозиції та напрацювання проекту ЗМФІ-ІІ та запропонували розглянути їх на засіданні Міжвідомчої робочої групи, із внесенням до контрольного доручення Міністерства фінансів.
   Такі зміни дозволять більш якісно формувати місцеві бюджети, підвищать їх прозорість та ефективність, а також сприятимуть покращенню екологічної ситуації та зміцненню здоров’я нації.