Новини

НКР
29 Березня 2013
NAB
Засідання Національної Консультаційної Ради
 
   29 березня 2013 року в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» відбулося засідання Національної Консультаційної Ради (НКР) з питань ефективного управління державними фінансами.
Мета заходу - обговорення та координація дій щодо запровадження прогресивних методик бюджетування, зокрема Програмно-цільового методу (ПЦМ).
  У нараді взяли участь представники Міністерства фінансів України та Державної казначейської служби України.
  Учасники засідання обговорили питання по внесенню змін до програмної класифікації та тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів. Доопрацювання класифікацій необхідно для використання їх з 2014 року при складанні та виконанні місцевих бюджетів за ПЦМ. Зокрема, для забезпечення єдності бюджетного процесу в Україні та адаптації до програмної класифікації, експерти проекту ЗМФІ-ІІ запропонували внести зміни до тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів.
  На виконання положень Програми Президента економічних реформ на 2010 – 2014 роки та робочого плану проекту, експерти ЗМФІ-ІІ запропонували і узгодили з учасниками засідання внести відповідні зміни до форм казначейської звітності про виконання місцевих бюджетів. Запропоновані зміни забезпечать складання органами Державної казначейської служби достовірної та прозорої звітності на основі ПЦМ.
  Окрема увага учасників засідання приділена розгляду практичних аспектів запровадження моніторингу та оцінки ефективності виконання бюджетних програм місцевих бюджетів.  В результаті обговорення учасники погодили відпрацювати методологію оцінки ефективності виконання бюджетних програм на базі окремих пілотних регіонів за даними 2012 року. Це забезпечить апробацію методології, яку розробили експерти ЗМФІ, та дозволить проаналізувати стан реалізації бюджетних програм.