Новини

Нарада в Комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики
23 Жовтня 2009
Участь ІБСЕД в удосконаленні податкового законодавства

     22 жовтня 2009 року в Комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики відбулася нарада щодо доопрацювання нової редакції Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оподаткування суб’єктів малого підприємництва» з метою уточнення деяких норм (щодо прив’язки фіксованого податку до факту сплати ринкового збору) та запровадження компенсаційних джерел доходів місцевих бюджетів. В нараді взяли участь пані О. Кужель, Голова ДержКомПідприємництва, О. Продан, Голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, представники Міністерства фінансів України, Державної податкової адміністрації та експерти ІБСЕД.
     В ході обговорення було запропоновано запровадити 15 % оподаткування перевищення обсягу виручки, який дозволяє перебувати на спрощеній системі оподаткування і зараховувати його до доходів місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні між бюджетних трансфертів (2-й кошик). Згідно даних Міністерства фінансів, обсяг надходжень від запровадження такої норми становитиме більше 1 млрд. грн. проти 480 млн. грн. ринкового збору.
     23 жовтня 2009 р. Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оподаткування суб’єктів малого підприємництва» зареєстровано в Верховній Раді під №5233.