Новини

На замовлення Державного секретаріату з економічних питань (SECO) експерти ІБСЕД долучились до проведення оцінки м.Хмельницького за методологією PEFA
17 Жовтня 2019

Під головування провідного міжнародного експерта Anthony John Wiggins та на замовлення Державного секретаріату з економічних питань (SECO) Вячеслав Зубенко та інші експерти ІБСЕД долучились до проведення оцінки м.Хмельницького за методологією PEFA.

За результатами дослідження буде представлено звіт щодо результатів оцінювання систем управління державними фінансами (УДФ) міста Хмельницького на основі методології системи Державних видатків і фінансової підзвітності (PEFA) зі змінами 2016 року. Звіт призначений розгляду разом із паралельними звітами PEFA, які охоплюють три інших рівні субнаціональних органів влади (СОВ) – область, район та об’єднану територіальну громаду – з тим, щоб дати всеохопну  картину УДФ на усіх рівнях субнаціональних органів влади, для використання та підготовки загального документа щодо можливих майбутніх удосконалень, які можуть бути впроваджені у контексті нового плану реформування УДФ на період з 2020 року.

Ця робота виконується на замовлення Державного Секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) після обговорень з представниками Уряду України та іншими основними партнерами з питань розвитку, Світовим банком (СБ) (який проводить оцінки обласного та районного рівня) та Європейським Союзом (ЄС) (який замовив звіт про оцінювання об’єднаної територіальної громади (ОТГ)).

Звіт буде підготований у відповідності з Концептуальною запискою на тих же засадах, що й звіти про інші оцінювання. У кінцевому звіті буде враховано зауваження до проєкту звіту з боку Секретаріату PEFA та інших національних і міжнародних зацікавлених сторін.

Результати оцінювання будуть зосереджені на тому, чи місто має в наявності належні системи для забезпечення підтримання загальної фіскальної дисципліни, стратегічного розподілу ресурсів та їхнього ефективного використання для надання послуг. Підсумок результатів щодо окремих елементів систем УДФ – компонент за компонентом – буде подано в документі.